door
Marc van der Heijden
28
February
,
2021
Blog

Vandaag in het parool - Hoogleraar over verlies biodiversiteit: ‘Alleen België en Malta nog slechter’

Nederland is kampioen biodiversiteitsverlies. In de EU doen alleen België en Malta het slechter.

Hoogleraar Koos Biesmeijer maakt zich grote zorgen over de biodiversiteit. ‘Nederland is kampioen biodiversiteitsverlies. In de EU doen alleen België en Malta het slechter.’ Dat is de reden dat hij, met het oog op de aanstaande Kamerverkiezingen, een groen verkiezingsdebat organiseert.

Aan het eind van het interview is Koos Biesmeijer eruit: als we nog iets van de biodiversiteit in Nederland willen maken, moeten we ons focussen op de jongeren, want die groep weet als geen ander dat het vijf voor twaalf is. “Als je niks hebt en nog kunt dromen, over wat er kan en wat je wilt worden, sta je anders in de wereld,” zegt Biesmeijer. “Mensen van mijn generatie denken aan hun spaargeld en hun pensioen. Veel jongeren kennen die termen niet eens, maar kunnen zich wel afvragen hoe ze zouden willen leven.”

Laten we onze focus niet richten op robotjes maken in een digitale wereld maar goed zorgen voor de robotjes in de echte wereld. Zij werken al gratis voor ons en brengen ons zoveel goeds! Laten we samen actief mee aan de slag gaan en zorgen dat wij bijen en andere bestuivers op dezelfde manier gaan huisvesten als mensen. Laten we als volwassenen de verantwoordelijk nemen die hoort bij onze generatie en dit niet aan onze kinderen overlaten.

Lees hier het hele artikel en interview met Koos Biesmeijer

Marc van der Heijden

Join the community

Bedankt! Je staat ingeschreven voor de nieuwsbrief
Zzz! Er is iets misgegaan.