door
Quinty van Drie
16
November
,
2022
Projecten

Nieuwe samenwerking met ZonnepanelenDelen

In 2022 doneert ZonnepanelenDelen bij nieuwe investeringen en afgeronde projecten een bedrag aan Bee in Balance voor huisvesting en voedsel voor bijen.

Bijen en zonne-energie

Zonne-energie en bijen? Het is wellicht niet de meest voorde hand liggende combinatie. Maar ZonnepanelenDelen laat zien dat het kan. In 2022 doneert zij bij nieuwe investeringen en afgeronde projecten een bedrag aan Bee in Balance. Met dit bedrag bouwen wij huisvesting en voedsel voor bijen.

Vanuit sommige hoeken is er kritiek op zonnepanelenvelden. Het zou zonde zijn van de natuur en nestelgelegenheid van vogels en insecten inde weg staan. Maar zonnepanelen kan je op verschillende manieren plaatsen zodat de grond dubbelop wordt gebruikt. Bijvoorbeeld voor het laten grazen van schapen en het nestelen van vogels. Als de zonnepanelen hoog en niet te dicht op elkaar worden geplaatst, dan kunnen eronder planten groeien. En om eerlijk te zijn: een maisveld of een grasveld waar niks anders groeit dan gras, biedt ook weinig meerwaarde voor insecten.

ZonnepanelenDelen ziet het anders. “Wij zoeken steeds naar manieren om meer impact te maken,” stelt Steffi Hoolwerf, online marketeer bij ZonnepanelenDelen. “Per nieuwe investeerder doneren wij aan Bee in Balance. Zodat zij een gezonde en veilige omgeving voor bijen kan creëren.”

Quinty van Drie

Dankzij deze donaties verzorgen wij splintervrije huisvesting en biologisch en gifvrij voedsel voor solitaire bijen. Met de donatie van ZonnepanelenDelen hebben we een groot bijenhotel geplaatst en divers voedsel gepland. Denk aan de bijenboom en verschillende zaaimengels.

Enthousiaste klanten

Ook de klanten van ZonnepanelenDelen zijn enthouasiast. Steffi Hoolwerf, onlinemarketeer: “Investeerders kunnen een motivatie achterlaten bij hun investering. Bij hetlaatste project hebben we expliciet de samenwerking met Bee in Balanceuitgelicht, en dat zagen we terug in de motivaties! Heel leuk om te zien dat mensen dit expliciet benoemen.” 

  • “Voor de bijen”
  • "Zonnepark bestaat al, zekere investering, bijdrage energietransitie, bijdrage voor Bee in balance”
  • "Blije Bijen!"

Join the community

Bedankt! Je staat ingeschreven voor de nieuwsbrief
Zzz! Er is iets misgegaan.