door
Marc van der Heijden
13
October
,
2021
Projecten

FJALLRAVEN WORDT BIJDRAGER VAN BEE IN BALANCE BIJ HET REDDEN VAN DE BIJ

Bij Fjällräven Amsterdam is het hele team van mening dat alle kleine beetjes helpen, of misschien is deze zin beter als we er ‘alle kleine bijtjes’ van maken.

Het bekende Fjällräven is afkomstig uit het kleine stadje Örnsjöldsvik in Zweden, een plaats waar bergen, bos en zee samenkomen. Het bedrijf is gespecialiseerd in kleding en uitrusting voor outdoor activiteiten en zet zich in om de natuur toegankelijker te maken. In echte Zweedse stijl ligt de focus op eenvoud en praktische toepasbaarheid, met het grootste respect voor het milieu.

In het hartje van Amsterdam op de Rozengracht 219 is de Fjällräven Flagshipstore gevestigd. Merk Haasert, shopmanager en Marc van der Heijden, directeur BEE IN BALANCE zijn het er samen over eens alle kleine “bijtjes” helpen. Toen ik hoorde dat Marc een bouwbedrijf voor bijen runde was ik direct geïnteresseerd. Niet alleen sluit de gedachtegang enorm aan bij de waarden van Fjällräven als merk, maar ook persoonlijk ben ik van mening dat wat BEE IN BALANCE doet en waar zij voor staan enorm belangrijk is en alle aandacht verdient, aldus Merk Haasert.

Marc van der Heijden verteld, door weer en wind zijn onze bijenverzorgers en ecologische hoveniers dagelijks bezig om habitats aan te leggen en voor bijen te zorgen. Duurzame kleding is hierbij een essentieel onderdeel om het werk goed te kunnen uitvoeren. Wij zijn als start up erg blij dat Fjällräven hierin BIJdraagt zodat onze mensen met veel plezier, in de duurzaamste outdoor kleding, hun werk  buiten kunnen uitvoeren in elke weersomstandigheid.  

Bij Fjällräven Amsterdam is het hele team echt van mening dat alle kleine beetjes al helpen, of misschien is deze zin beter als we er ‘alle kleine bijtjes’ van maken. Hoe dan ook; wij doen graag ons deel, en staan hen die dit ook doen daar graag in ‘bij’ 😉, aldus Merk.

OVER FJALLRAVEN

Alles wat we doen heeft impact op het milieu rondom ons en de mensen en dieren die er wonen. Als outdoor bedrijf zijn we ons terdege bewust van deze impact en we doen ons uiterste best om onze voetafdruk in het milieu zo klein mogelijk te houden. En dit is een teamprestatie. We houden rekening met de natuur als we ontwerpen, als we het ene materiaal boven het andere verkiezen, en als we beslissen waar we onze kleding en uitrusting produceren.

Maar het is niet gemakkelijk. We moeten compromissen sluiten. Soms moeten we “nee” zeggen als we “ja” willen zeggen. We hebben fouten gemaakt en zullen die blijven maken. Maar we proberen ervan te leren; we willen innoveren en ons aanpassen. We zijn niet snel tevreden. We zullen nooit achterover leunen en ontspannen met de gedachte dat wat we nu doen goed genoeg is. Bij Fjällräven is de term ‘ruimte voor verbetering’ diepgeworteld in ieder van ons.

Door op voorwaarden van de natuur te produceren, door kleding en uitrusting te ontwikkelen die generaties lang meegaat, door strikte normen aan onszelf en onze leveranciers te stellen, en door meer mensen kennis te laten maken met de natuur en de talloze voordelen ervan, hopen we ons basecamp beter te kunnen achterlaten dan we het hebben aangetroffen.

Dit is wat we doen:

Ontwikkelen van functionele, duurzame en tijdloze outdoor kleding

Verantwoordelijk omgaan met de natuur, dieren en mensen

Inspireren en interesse opwekken voor leven in de buitenlucht

OVER BEE IN BALANCE - WIJ BOUWEN EN ZORGEN VOOR BIJEN

BEE IN BALANCE is het eerste bouwbedrijf ter wereld dat bouwt en zorgt voor bijen. Wij veranderen op radicale wijze bedrijfsterreinen en gebouwen van betonnen jungle en groene Sahara naar BEE IN BALANCE land. Hier huisvesten we bijen op dezelfde manier als mensen zodat zij gezond en veilig kunnen werken, wonen, rusten, recreëren en plezier maken. Onze kleurrijke landjes vormen de verbindingswegen in de natuur inclusieve stad. Wij zorgen er voor dat de bij zijn waardevolle plek terug krijgt in onze mensen maatschappij en de ruimte krijgt die ze verdient.  

ONZE MISSIE

Op basis van de eeuwenoude principes van moeder natuur, bouwen wij radicaal aan een ecologische maatschappij. We creëren ruimte zodat de natuur zich herstelt en alle levende wezens waarde toevoegen. Wij nemen verantwoordelijkheid en zorgen voor een florerende, kleurrijke en  bloeiende wereld zodat we de aarde nú verrijken voor alle generaties.

ONZE DOELEN

Heel Nederland gaat zorgen voor bijen. De bijenpopulatie brengen naar het niveau van voor 1945, bijenverzorger wordt een professioneel beroep en bijen krijgen een CAO.  

BEE IN BALANCE LAND

Bee in Balance land huisvest bijen die solitair leven en bijen die leven in volken. De habitats die gebouwd worden zijn ingericht met de juiste samenstelling aan gezonde grond, bloemen, planten en bomen die perfect op de omgeving aansluiten. In Bee in Balance land wisselen de bloeiperiodes van verschillende soorten bloemen, planten en bomen elkaar af zodat bijen het hele jaar door voedsel hebben. Elke m² land is 100% biologisch en gifvrij. De volwassen bomen zijn gifvrij geteeld en de planten van formaat, zodat na de bouw het voedsel snel beschikbaar komt voor de bij. De BIJgebouwen die worden geplaatst voor huisvesting van de bijen bestaan uit verschillende modulaire constructies en architectonische vormen. Ze bieden ruimte om veilig te leven, werken, recreëren, rusten en zijn klaar voor gezinsuitbreiding. Voor iedere soort een BIJpassend gebouw. De bijgebouwen worden gemaakt door jongeren met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Deze kleurrijke gebieden groot en klein worden met veel liefde gebouwd op de gronden en daken van bedrijfsterreinen en gebouwen.

Marc van der Heijden

Join the community

Bedankt! Je staat ingeschreven voor de nieuwsbrief
Zzz! Er is iets misgegaan.