door
Marc van der Heijden
29
March
,
2021
Blog

DE LENTE IS BEGONNEN, MAAK NU VAN JE BEDRIJFSTERREIN EEN BIJENHABITAT EN RED DE BIJ

Beter zorgen voor de robots die al vliegen voordat ze niet meer vliegen!

Het is heel bijzonder om te zien dat een zeer waardevolle medebewoner van onze planeet zo te leiden heeft onder het gedrag van een andere medebewoner, ons, de mens. Op dit moment is er een rode lijst die laat zien dat van de 359 soorten bijen in Nederland er 181 op de rode lijst staan. 55% van de bijen is bedreigt met uitsterven, 46 soorten zijn reeds verdwenen, 30 ernstig bedreigd, 42 bedreigd, 38 kwetsbaar en 25 soorten gevoelig. Bijna de helft van de ongewervelde bestuivers, zoals bijen en vlinders, in Europa en Noord-Amerika, is met uitsterven bedreigd.

WAT BETEKENT DAT?

Dat betekent dat een op de drie happen van het voedsel dat we eten riskeert te verdwijnen. Liefst 40 procent van de 20.000 onderzochte soorten bijen, vlinders, wespen, hommels en andere ongewervelde bestuivers staat op het punt uit te sterven. Einstein schreef dat als bijen verdwijnen de mens na vier jaar ook weg is.

BETER ZORGEN VOOR DE ROBOTS DIE AL VLIEGEN VOORDAT ZE NIET MEER VLIEGEN

In China was het in 2015 al zover, bloesem zonder bijen, bestuiven is handwerk van mensen geworden. In de streek Hanyuan in de provincie Sichuan (China) doen de boeren aan handbestuiving op hun perenbomen. De wilde bijen overleefden het overvloedige gebruik van pesticiden en insecticiden in de jaren tachtig niet. Maar zelfs in China zijn er te weinig mensenhanden die het bijenwerk willen overnemen.

ZOLANG GELD, BUSINESSMODELLEN EN DIGITALE REALITEIT DE BELANGRIJKSTE DRIVERS BLIJVEN VOOR MENSEN MAKEN WE ALLES KAPOT

Alles wat we doen moet goedkoop en moet een business model hebben. Als we deze mindset niet gaan veranderen en beseffen dat je geld niet kan eten ziet het er voor de voedselketen en uiteindelijk ook de mens niet rooskleurig uit. We moeten anders gaan denken en waarderen. We moeten ons met liefde en compassie inspannen voor andere levensvormen, die het door de mens bedachte systeem van geld en schulden totaal niet begrijpen maar er wel de dupe van zijn. We moeten in onze expansie drift ruimte creëren voor iedereen, mens en dier.

BEE IN BALANCE - WE GAAN BIJEN NET ALS MENSEN GOED HUISVESTEN

We gaan bedreigde bijen en andere bestuivers op dezelfde professionele manier huisvesten als mensen. Bouw samen met BEE IN BALANCE mee aan autonome habitats. Leefgebieden die zorgvuldig ontwikkeld zijn zodat er ruimte is om te wonen, werken, eten, drinken, recreëren, liefhebben en rusten. Door de juiste samenstelling van bodem, planten, bloemen en huisvesting creëren we een thuis. Een plek die recht doet aan de waarde die de bestuivers hebben voor ons als mensen

DOE DUURZAAM OP JE EIGEN BEDRIJFSTERREIN EN HELP DE BIJ OVERLEVEN

Wij gaan drukke ondernemers helpen om iets tastbaars terug te geven aan het Nederlandse landschap om zo de bijenstand weer te laten floreren. Niet langer veel geld betalen om CO2 te compenseren in de Oekraïne, bomen te planten in Venezuela of consultants te betalen voor een certificaat. NEE, we gaan al dat geld steken in iets tastbaars op onze eigen bedrijfsterreinen en gebouwen. We laten iedereen zien dat echte duurzaamheid plaatsvind op het eigen terrein, in ons eigen land, waar onze medewerkers en onze klanten van kunnen genieten en wij als ondernemers de vruchten van gaan plukken.

BEE IN BALANCE heeft 5 standaard habitats gedefinieerd, die eenvoudig kunnen worden afgenomen. Deze leefgebieden zijn zorgvuldig ontwikkeld zodat er ruimte is om te wonen, werken, eten, drinken, recreëren, liefhebben en rusten. Door de juiste samenstelling van bodem, planten, bloemen en huisvesting creëren we een thuis. Een plek die recht doet aan de waarde die de bestuivers hebben voor ons als mensen.

Marc van der Heijden

Join the community

Bedankt! Je staat ingeschreven voor de nieuwsbrief
Zzz! Er is iets misgegaan.