door
5
July
,
2021

BRENGEN VAN DE BIJEN VOLKEN NAAR BEE IN BALANCE BIJEN HABITAT IN WOUBRUGGE

Door de juiste samenstelling van bodem, planten, bloemen en huisvesting is voor honderd duizenden nieuwe bewoners een thuis gecreëerd.

De noeste arbeid is klaar en de bouw van de bijenhabitat in Woubrugge is voltooid. Er is ruimte gecreëerd  om te wonen, werken, eten, drinken, recreëren, liefhebben en rusten. Door de juiste samenstelling van bodem, planten, bloemen en huisvesting is voor honderd duizenden nieuwe bewoners een thuis gecreëerd. Een florerende bijenhabitat waar bedreigde bijen en andere bestuivers ongestoord kunnen leven op hoog niveau.

Simon Bouwens en Marc van der Heijden vertellen waarom het belangrijk is om voor bijen te bouwen en zorgen. Drie bijenkasten zijn geplaatst en na het openen zijn de bijen direct met verkenningsvluchten begonnen op zoek naar stuifmeel en nectar die in grote hoeveelheden aanwezig zijn.      

Met elkaar zorgen we er voor dat er steeds meer BEE IN BALANCE Habitats ontstaan op terreinen zodat er meer voedsel en meer woon en leefruimte ontstaat zodat bijenpopulaties zich kunnen gaan herstellen in symbiose met de mens.

Join the community

Bedankt! Je staat ingeschreven voor de nieuwsbrief
Zzz! Er is iets misgegaan.