door
Marc van der Heijden
18
January
,
2021
Blog

WAAROM WILDE BIJEN NET ALS MENSEN GOED GEHUISVEST MOETEN WORDEN

Het wordt tijd dat we ons als bedrijven massaal gaan inzetten om er voor te zorgen dat zij net als wij kunnen floreren.

Om mensen in organisaties succesvol te laten floreren zorgen we er voor dat alles wat hiervoor nodig is gefaciliteerd word. We zorgen voor huisvesting, een gezonde werkomgeving, vers fruit, koffie en thee, de juiste inrichting, een aangename temperatuur en vochtigheidsgraad, eten, veiligheid, licht, elektriciteit en ga zo maar door.

Als het gaat over de huisvesting van bestuivende insecten die essentieel zijn voor ons voortbestaan is dit een heel ander verhaal. Doordat wij onze bedrijven huisvesten met weinig oog voor de behoefte van hen, veranderen veel natuurlijke leefgebieden in industrieterreinen of betonnen jungles waar leven voor de bestuivende insecten nauwelijks mogelijk is.  

Dat is eigenlijk wel raar als je er over nadenkt wat wij allemaal wel niet te danken hebben aan het werk dat deze bestuivers voor ons onbetaald verrichten. Het wordt tijd dat we weer oog gaan krijgen voor de bestuivende insecten en de waarde weer gaan beseffen die zij hebben voor ons en onze maatschappij. Het wordt tijd dat we ons als bedrijven massaal gaan inzetten om er voor te zorgen dat zij net als wij kunnen floreren. Het wordt tijd dat we de door ons toegeëigende ruimte weer gaan delen en permanente natuurlijke leefruimte in gaan richten om er voor te zorgen dat onze belangrijkste bondgenoten, de bestuivers, niet verdwijnen.  

We gaan bedreigde bijen en andere bestuivers op dezelfde professionele manier huisvesten als mensen. Bouw samen met BEE IN BALANCE mee aan autonome habitats. Leefgebieden die zorgvuldig ontwikkeld zijn zodat er ruimte is om te wonen, werken, eten, drinken, recreëren, liefhebben en rusten. Door de juiste samenstelling van bodem, planten, bloemen en huisvesting creëren we een thuis. Een plek die recht doet aan de waarde die de bestuivers hebben voor ons als mensen

Marc van der Heijden

Join the community

Bedankt! Je staat ingeschreven voor de nieuwsbrief
Zzz! Er is iets misgegaan.
Also Read
No items found.
Also Read
No items found.