door
Marc van der Heijden
18
August
,
2022
Blog

BijenCAO van Bee in Balance genomineerd voor VHG Groenprijs van Duurzame Dinsdag 2022

Op 6 september is het Duurzame Dinsdag, de Prinsjesdag van de duurzaamheid. Duurzame initiatiefnemers uit de samenleving bundelen dan de krachten met politiek Den Haag. De jury is eruit en de genomineerden voor alle prijzen van Duurzame Dinsdag 2022 zijn bekend! Uit ruim 300 inzendingen zijn per prijs drie initiatieven geselecteerd. Op 6 september wordt bekend gemaakt welke initiatieven de prijzen daadwerkelijk winnen! De bijenCAO van Bee in Balance is genomineerd voor de VHG Groenprijs.

BijenCao genomineerd voor VHG Groenprijs

De VHG groenprijs wordt uitgereikt aan een initiatief dat mens en natuur bij elkaar brengt. De BijenCao van Bee in Balance, het eerste bouwbedrijf ter wereld wat bouwt en zorgt voor bijen, is een van de drie genomineerden. Bee in Balance en de Vakbond voor dieren hebben de eerste bijen CAO ter wereld geschreven. Het doel is om de bij een stem te geven.  De bij is een belangrijk partner in het borgen van continuïteit van onze voedselvoorziening. In de CAO zijn onder andere afspraken vastgelegd over de huisvesting, de arbeidsomstandigheden en de beloning die de bijen voor hun werk ontvangen.

“ Bijen hebben net als mensen recht om veilig en gezond te werken „

@DuurzameDinsdag #DuurzameDinsdag

Marc van der Heijden

Over VHG

VHG is de branchevereniging voor ondernemers in het groen en ziet zichzelf als ‘de groene inspiratiebron’ voor de maatschappij. De leden van VHG bevorderen de kwaliteit van leven door middel van aanleg en onderhoud van groen midden in de samenleving. In tuinen, de openbare ruimte of op/aan/in groene gebouwen. Door de maatschappelijke en economische meerwaarde van groen onder de aandacht te brengen bij politiek, institutionele partijen en burgers, wil VHG Nederland nog groener maken.

Wat is Duurzame Dinsdag?

De eerste dinsdag van september is Duurzame Dinsdag. Een bijzondere dag waarop duurzame ideeën en initiatieven een podium krijgen in politiek Den Haag. Het kabinet neemt op deze dag de Duurzame Dinsdag-koffer in ontvangst met honderden duurzame ideeën en initiatieven uit alle hoeken van onze samenleving. De meest duurzame, innoverende en onderscheidende ideeën en initiatieven maken kans op prijzen en de mogelijkheid om het idee of initiatief een extra impuls te geven.

Waarom de politiek?

De politiek is verantwoordelijk voor het beleid in Nederland, maar wie weet beter wat er in de samenleving speelt dan de 'gewone man' zelf? Het aanbieden van de koffer staat dan ook symbool voor onze maatschappij, waarin enorm veel kennis, initiatief en creativiteit voor handen is op het gebied van duurzaamheid.

Enorme diversiteit aan ideeën én afzenders

Duurzame Dinsdag biedt alle soorten duurzame ideeën en initiatieven een podium. Van uitgewerkt businessplan tot een briljant duurzaam idee in het eigen huishouden, alles komt samen in de koffer. Ook de afzenders van de ideeën en initiatieven zijn enorm divers. Ze komen onder andere van particulieren, verenigingen, bedrijven, maatschappelijke organisaties en start-ups. Samen laten ze zien dat duurzaamheid leeft, en geen 'ver-van-mijn-bed-show' is.

Join the community

Bedankt! Je staat ingeschreven voor de nieuwsbrief
Zzz! Er is iets misgegaan.