door
Marc van der Heijden
22
February
,
2023
Blog

Voedsel cassettes

De bij heeft het hele seizoen, van februari tot november, verschillende soorten gezond voedsel nodig om te kunnen leven. Dat noemen we een bloeiboog.

Veel bijensoorten hebben in de periode van maart tot en met november 5 verschillende voedselbronnen nodig om te leven. In verstedelijkt gebied, maar ook op het platteland is het voor veel bijen een hels karwei om tussen het beton en de graslanden voedsel te vinden. Toch is er een eenvoudige oplossing, we moeten meer voedselbronnen aanplanten. Het wordt tijd dat de mens rekening gaat houden met de bij wanneer ze nieuwe gebouwen bouwen en oude verbouwen. Vaak is er echt wel een stuk terrein beschikbaar waar niks mee wordt gedaan, of is er op het dak ruimte om iets terug te doen voor de bij. Maar je wilt het liefst geen planten aanplanten die veel verzorging nodig hebben, horen we je denken. Je wilt je vooral focussen op de core-business van je bedrijf. Daar hebben wij over nagedacht: de Bee in Balance Voedselcassette!

BLOEIBOOG VOEDSELCASSETTE EN PLUG IN

Met ecologen ontwikkelde Bee in Balance modulaire voedselcassettes die het hele bijenseizoen zorgen voor een overvloed aan voedsel. Er zijn vijf bloeibogen samengesteld en verwerkt tot voedselcassettes. De samenstelling bestaat uit een grote variëteit aan bloeiende sedum, kruiden en vaste planten.

  • Januari – Maart
  • Maart-Mei
  • Mei-Juli
  • Juli-September
  • September-November

Op deze wijze is het eenvoudig om een bloeiboog samen te stellen die het hele seizoen zorgt voor bijen voedsel. De modulaire cassettes zijn eenvoudig en snel toe te passen op daken en terreinen. Ze zijn altijd verplaatsbaar, dus mocht er na verloop van tijd een andere bestemming komen voor de ingerichte ruimte, dan kan de voedselcassette eenvoudig verhuisd worden naar een andere locatie.

Marc van der Heijden

PLUG INS VOOR BIJEN DIE OP DE RODE LIJST STAAN

Speciaal voor de bedreigde bijen soorten die op de rode lijst staan zijn plug ins ontwikkeld. Deze plug ins kunnen worden bijgezet in de vijf standaard bloeiboog cassettes. Hierdoor wordt specifiek voedsel aangeboden voor bijensoorten die het moeilijk hebben. Door de Bee in Balance bijenscan weten we welke soorten bijen er leven in de buurt van je terrein en gebouw en kunnen zo heel gericht soorten die het moeilijk hebben voorzien van extra voedsel. Goed voor de bijen en andere dieren in jouw omgeving én goed voor je medewerkers. Want wie wordt er nu niet blij van een kleurrijke bloemenzee?

BIJENVOEDSEL WRAPS

Het is ook mogelijk om wraps toe te passen, dit werkt op dezelfde wijze als cassettes. Alleen zijn dan de bloeibogen verwerkt in een mat die opgerold wordt aangeleverd en op het gewenste terrein of dak kan worden aangebracht.

Wil je meer weten over onze voedselcassettes? Neem contact met ons op en we vertellen je alles wat we weten!

Join the community

Bedankt! Je staat ingeschreven voor de nieuwsbrief
Zzz! Er is iets misgegaan.
Also Read
No items found.
Also Read
No items found.